De Kerst.nl

Hoofdgerecht

Konijn in dragon-roomsaus

Ingrediƫnten
4 konijnenbouten
zout en versgemalen peper
2 eetlepels Dijonmosterd
2 sjalotjes
50 g boter
1/2 eetlepel
gedroogde dragon
1 1/2 dl droge witte wijn
1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml)
1 dl room culinair (pakje a 2 dl)
Materialen
snelkookpan

Bereiden

Konijn bestrooien met zout en peper en met helft van mosterd bestrijken.
Sjalotjes pellen en snipperen.
In snelkookpan boter verhitten en bouten dichtschroeien.
Sjalotjes en helft van dragon toevoegen.
Wijn en fond langs rand van pan schenken, geheel aan de kook brengen.

Pan sluiten en vlees in ca. 15 minuten gaar laten worden bij druk
2.Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen.
Konijnenbouten uit pan nemen en warmhouden.
Stoofvocht op hoog vuur tot 2 1/2 dl laten inkoken.

Room culinair en rest van mosterd erdoor roeren.
Saus op smaak brengen met rest van dragon, zout en peper.
Saus over of bij konijn serveren.
Lekker met gekookte aardappels en rodekool.

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen





Website statistieken