Suprises

Konijn

KonijnBenodigheden :
1 schoenendoos
karton
verf/ viltstiften
watten
stukje dun touw of draad
4 wc-rolletjes
lijm
plakband


Zó maak je het: Stop je cadeau in de schoenendoos. Doe de schoenendoos dicht en plak de doos dicht met plakband. Teken op karton 2 oren en knip die uit.

Plak de oren op de bovenkant van de schoenendoos, door ze aan de onderkant een klein stukje om te vouwen. Maak van de watten een bolletje met je handen en plak dit op de achterkant van de doos: dit is het staartje. Voor de poten van het konijn neem je de 4 wc rolletjes en die plak je aan de onderkant van de doos, aan elke kant 2 rolletjes.

Teken of verf nu op de voorkant van de doos de ogen. Teken op het karton een driehoek en knip deze uit: dit is de neus van het konijn. Plak deze op onder de ogen. Om de snorharen te maken, knip je een paar stukjes draad en plak je deze op de neus van het konijn.Mobieltje

Benodigheden:
1 rechthoekige doos (groot genoeg om je kadootje in te doen)
blauw papier
geel papier
groen papier
viltstiften
rietje

Zó maak je het: Verpak je kadootje in de doos. Beplak de doos met blauw papier. Maak van het gele papier een schermpje. Kleur er met de viltstiften figuurtjes op of schrijf je gedicht op het beeldscherm.

Knip van het groene papier kleine vierkantjes om de toetsen van te maken. Gebruik de stiften om er de cijfers op te schrijven. Maak aan de bovenkant een gaatje en steek het rietje er door. Dit is de antenne. De mobiele telefoon is klaar!


Klok

KlokBenodigheden:
(Vierkante) schoenendoos
Verschillend gekleurd papier
Stevig papier voor wijzers
Lijm
Plakband
(event.) Splitpen

Werkwijze: Doe het cadeau in de doos en plak de doos goed dicht. De doos inpakken met één kleur papier. Knip uit ander gekleurd papier een cirkel, die je op de voorkant van de doos plakt.

Knip de cijfers 1 t/m 12 uit gekleurd papier en plak deze op de goede plek in de cirkel. Maak hierna de twee wijzers, een korte en een langere. Deze kan je in de cirkel opplakken of met een splitpen in het midden vastmaken. Als je ze met een splitpen vastmaakt, kunnen de wijzers ook echt draaien. De splitpen druk je dan in het midden van de cirkel, door de doos heen.


Robot

Benodigheden:
grote doos
schoenendoos
4 lege melkpakken
leeg wc-rolletje
2 doppen
aluminiumfolie
lijm


Werkwijze: Pak het kadootje in de grote doos. Plak de doos dicht. Neem 2 melkpakken en plak die aan de twee zijkanten van de grote doos. Als het nodig is kan je nog plakband gebruiken voor extra ondersteuning. De armen van de robot heb je al klaar.

Op dezelfde manier plak je 2 melkpakken aan de onderkant van de doos. Dit zijn de benen. Het hoofd maak je met de schoenendoos. Plak de schoenendoos bovenop de grote doos. Als alles vast zit ga je alles omwikkelen met aluminium folie. Zo wordt het een echte metalen robot!

Knip het lege wc-rolletje in de lengte door. Kleur 1 helft rood en plak het op het hoofd om de mond te maken. De andere helft van het rolletje knip je nog eens in de breedte doormidden. Dit zijn de oren. Kleur ze geel. Plak ze dan aan de zijkant van de schoenendoos. De ogen maak je van de doppen.