Kerst Surprises

Spongebob als Kerstsurprise

SpongebobBenodigheden :
- Een schoenendoos
- Sponzen
- Gekleurd papier
- Rode stof

Zo maak je het: Je pakt de schoenendoos en doet het kadootje erin. Doe er kranten omheen dat het niet gaat schuiven anders weet je al dat het daar zit.

Beplak de doos met geel papier en het onderste stukje met bruin papier en zwarte streepjes. Als je dat hebt gedaan maak je van de rode stof een stropdas.

Gezicht erop. De sponzen knip je in kleine rondjes en plak je op het hoofd. Dat wordt het lichaam. Je pakt geel papier en maakt er een koker van. Dat worden zijn benen. Plak er van zwart papier schoentjes onder.

Je zet de doos (het lichaam dus) op tafel en de benen bungelen er onder uit! Je kan ook in de benen een kadootje doen. De armen maak je net zoals de benen!


Een Voetbal, handbal, basketbal, als Kerstsurprise

BalBenodigheden :
- Een ballon
- Behangerslijm
- Kranten
- Verf

Zo maak je het: - Je blaast een ballon op
- Met de behangers lijm moet je papiermache maken
- En dan plakken met krant op de ballon
- En dan nog verven als een bal

Klaar is je bal...!!!!!!!
Een robot als Kerstsurprise

RobotBenodigheden :
- Grote doos
- Schoenendoos
- 4 lege melkpakken
- Leeg wc-rolletje
- 2 doppen
- Aluminiumfolie
- Lijm

Zo maak je het: Pak het kadootje in de grote doos. Plak de doos dicht. Neem 2 melkpakken en plak die aan de twee zijkanten van de grote doos. Als het nodig is kan je nog plakband gebruiken voor extra ondersteuning. De armen van de robot heb je al klaar.

Op dezelfde manier plak je 2 melkpakken aan de onderkant van de doos. Dit zijn de benen. Het hoofd maak je met de schoenendoos. Plak de schoenendoos bovenop de grote doos. Als alles vast zit ga je alles omwikkelen met aluminium folie. Zo wordt het een echte metalen robot!

Knip het lege wc-rolletje in de lengte door. Kleur 1 helft rood en plak het op het hoofd om de mond te maken. De andere helft van het rolletje knip je nog eens in de breedte doormidden. Dit zijn de oren. Kleur ze geel. Plak ze dan aan de zijkant van de schoenendoos. De ogen maak je van de doppen.Een konijn als Kerstsurprise

Benodigheden :
1 schoenendoos
karton
verf/ viltstiften
watten
stukje dun touw of draad
4 wc-rolletjes
lijm
plakband


Zo maak je het: Stop je cadeau in de schoenendoos. Doe de schoenendoos dicht en plak de doos dicht met plakband. Teken op karton 2 oren en knip die uit.

Plak de oren op de bovenkant van de schoenendoos, door ze aan de onderkant een klein stukje om te vouwen. Maak van de watten een bolletje met je handen en plak dit op de achterkant van de doos: dit is het staartje. Voor de poten van het konijn neem je de 4 wc rolletjes en die plak je aan de onderkant van de doos, aan elke kant 2 rolletjes.

Teken of verf nu op de voorkant van de doos de ogen. Teken op het karton een driehoek en knip deze uit: dit is de neus van het konijn. Plak deze op onder de ogen. Om de snorharen te maken, knip je een paar stukjes draad en plak je deze op de neus van het konijn.


Kerst TipsEen Mobieltje als Kerstsurprise

GSMBenodigheden:
1 rechthoekige doos (groot genoeg om je kadootje in te doen)
blauw papier
geel papier
groen papier
viltstiften
rietje

Zo maak je het: Verpak je kadootje in de doos. Beplak de doos met blauw papier. Maak van het gele papier een schermpje. Kleur er met de viltstiften figuurtjes op of schrijf je gedicht op het beeldscherm.

Knip van het groene papier kleine vierkantjes om de toetsen van te maken. Gebruik de stiften om er de cijfers op te schrijven. Maak aan de bovenkant een gaatje en steek het rietje er door. Dit is de antenne. De mobiele telefoon is klaar!Een Klok als Kerstsurprise

KlokBenodigheden:
(Vierkante) schoenendoos
Verschillend gekleurd papier
Stevig papier voor wijzers
Lijm
Plakband
(event.) Splitpen

Werkwijze: Doe het cadeau in de doos en plak de doos goed dicht. De doos inpakken met 1 kleur papier. Knip uit ander gekleurd papier een cirkel, die je op de voorkant van de doos plakt.

Knip de cijfers 1 t/m 12 uit gekleurd papier en plak deze op de goede plek in de cirkel. Maak hierna de twee wijzers, een korte en een langere. Deze kan je in de cirkel opplakken of met een splitpen in het midden vastmaken. Als je ze met een splitpen vastmaakt, kunnen de wijzers ook echt draaien. De splitpen druk je dan in het midden van de cirkel, door de doos heen.


Een Snoep taart als Kerstsurprise

Een snoeptaartBenodigheden:
Een grote zak zachte snoepjes. (Engelse drop, Fruittella, schuimpjes enz. )
Houten prikkertjes.
Kranten of een rond brood.

Als je lang van te voren je surprise wilt maken gebruik je kranten. Als je een of twee dagen van te voren je surprise maakt kun je een rond brood gebruiken.

Je kunt deze niet bewaren natuurlijk maar het is wel makkelijker om de prikkers in te steken.

Zilverfolie
Een theedoek of pakpapier net zo groot als een theedoek.
Stuk cadeaulint van ca. 30 cm.

Werkwijze: Als je kranten gebruikt:
Maak een bal van de kranten, ongeveer 20 cm. doorsnee. Niet heel strak maar ook niet te los.
Wil je nog een cadeautje erin doen? Verstop het tussen de kranten.
Verpak de bol in zilverfolie. Maak de onderkant plat, zodat de bal niet wegrolt.

Als je brood gebruikt:
Maak een holletje in het brood als je er een cadeautje in wilt verstoppen. Doe wel een plastic zakje om je cadeautje.
Verpak het brood in zilverfolie.

Snoep prikken
Prik de snoep op de prikkertjes.
Steek de snoepprikkers rechtop in de bol. Begin onderaan en werk naar het midden. Steek er zoveel in tot de bol helemaal vol is en je geen folie meer ziet.

Inpakken
Zet je taart midden op de doek of op het vel inpakpapier.
Vouw de punten naar elkaar toe.
De doek kun je dichtbinden met een lint.
Vouw de punten van het papier naar het midden. Plak ze vast en maak een mooie strik erop.

Een konijnenhok als Kerstsurprise

KonijnBenodigheden:
- Een (grote)doos
- gaas
- tape
- een schaar
- bruine verf
- geel papier


Werkwijze: Eerst knip je in een kant van de doos de bovenkant, de onderkant en een stuk in het midden open.
Nu krijg je een soort deurtjes die open en dicht kunnen.

Daarna moet je uit beide deurtjes het middenstuk halen dat je deurtjes nu open ramen worden.
Achter die ramen moet je het gaas spannen en het vast tapen. Je verft de buitenkant van de deur bruin.

Nu hoef je alleen nog maar van het gele papier stro te knippen en je konijnenhok is klaar.
Tip: plak op een van je cadeautjes een konijnengezichtje of pak hem in als een wortel (staat heel grappig...)Een Robot als Kerstsurprise

robotBenodigheden :
grote doos
schoenendoos
4 lege melkpakken
leeg wc-rolletje
2 doppen
aluminiumfolie
lijm


Werkwijze: Pak het kadootje in de grote doos. Plak de doos dicht. Neem 2 melkpakken en plak die aan de twee zijkanten van de grote doos. Als het nodig is kan je nog plakband gebruiken voor extra ondersteuning. De armen van de robot heb je al klaar.

Op dezelfde manier plak je 2 melkpakken aan de onderkant van de doos. Dit zijn de benen. Het hoofd maak je met de schoenendoos. Plak de schoenendoos bovenop de grote doos. Als alles vast zit ga je alles omwikkelen met aluminium folie. Zo wordt het een echte metalen robot!

Knip het lege wc-rolletje in de lengte door. Kleur 1 helft rood en plak het op het hoofd om de mond te maken. De andere helft van het rolletje knip je nog eens in de breedte doormidden. Dit zijn de oren. Kleur ze geel. Plak ze dan aan de zijkant van de schoenendoos. De ogen maak je van de doppen.