De Kerst.nl
Hoofdgerecht
Ravioli met kalkoen in citroensaus
Ingrediƫnten2 teentjes
knoflook 2
zakjes broccoli en bloemkool (a 350 g)
2 pakjes ravioli (pasta, a 250 g)
400 g kalkoenfilet
25 g boter
2 eetlepels olijfolie
5 eetlepels citroensap (flesje a 115 ml)
2 theelepels suiker 1 flesje kookroom (250 ml)
1 zakje verse bieslook (25 g)
Bereiden
Knoflook pellen en fijnsnijden.
Broccoli en bloemkool in grote pan in ruim kokend water met zout naar smaak ca. 3 min. koken.
Ravioli toevoegen en 4 min. meekoken.
Afgieten en laten uitlekken.
Kalkoenfilet in reepjes snijden en met zout en peper naar smaak bestrooien.
In ruime pan boter met olie verhitten en hierin kalkoen met knoflook 5 min. bakken.
Geregeld omscheppen. Citroensap en suiker toevoegen, even laten bruisen.
Kookroom toevoegen en 2 min. zachtjes koken.
Naar smaak zout en peper toevoegen. Bieslook ondertussen fijnknippen.
Ravioli met groenten, helft van bieslook en kalkoen in citroensaus mengen.
Ravioli over 4 diepe borden verdelen en rest bieslook erover strooien.